header-mhcv.jpg

FAQ - Veelgestelde vragen

Klik voor meer informatie over de betreffende categorie
 Algemeen  Aantal vragen: 1
 Digitaal wedstrijdformulier  Aantal vragen: 2
 Gevonden Voorwerpen  Aantal vragen: 1
 Jeugd  Aantal vragen: 2
 Jongste Jeugd  Aantal vragen: 5
 LISA  Aantal vragen: 1
 Oefenwedstrijden  Aantal vragen: 1
 Selectie  Aantal vragen: 2
 Spelervolgsysteem  Aantal vragen: 1
 Spelregels  Aantal vragen: 3
 Sponsoring  Aantal vragen: 2
 stukken ALV april 2014  Aantal vragen: 1
 Trainingen  Aantal vragen: 1
 Vacatures  Aantal vragen: 1
 Vertrouwenspersoon  Aantal vragen: 1

Mist u informatie hier? Mail ons op [email protected]

Trainingen
FAQ inz. trainingen 

FAQ over trainingen

 

De herfstcompetitie van het nieuwe hockeyseizoen staat weer voor de deur en de trainingen zijn van start gegaan. Dat is voor zowel spelers, coaches, trainers als ouders altijd even wennen en roept vragen op , onder andere over de trainingen. Hieronder geven wij antwoord op de meest gestelde vragen en bieden wij inzicht in het MHCV-beleid rondom trainingen.

 

-          Waarom is er verschil in leeftijd en ervaring van de trainers?

-          Welke ondersteuning biedt MHCV aan de trainers?

-          Is er verschil in benadering van de 1e, 2e, 3eof 4e teams?

-          Waarom is er verschil in trainingsduur?

-          Wat is het trainingsbeleid van MHCV?

Lees meer……

 

 

Waarom is er verschil in leeftijd en ervaring van de trainers?

We hebben een grote groep enthousiaste jeugdige trainers en we herkennen de verschillen in de trainingen. Als trainingscommissie zijn we druk bezig het niveau van trainingen te professionaliseren. Dat gaat stap voor stap. Ook wij willen graag zoveel mogelijk volwassenen inzetten bij het geven van de trainingen. Feit is echter dat we niet voldoende aanbod van volwassen trainers hebben.  Hulp in de vorm van (kritische maar positieve) feedback van ouders naar trainers en spelers is daarom zeer welkom. De technische commissie zal daarvoor in de loop van de komende maanden een formulier opstellen dat de ouder kan invullen en inleveren bij de trainingscommissie. Samen kunnen we dan de trainingen naar een hoger niveau brengen.

 

Welke ondersteuning biedt MHCV aan de trainers?
We hebben dit jaar een systeem ingevoerd waarbij alle trainers kant en klare trainingen ontvangen die afgestemd zijn op hun doelgroep. Op deze manier kunnen zij zich puur richten op de overdracht naar de groep. Vijf keer per jaar zal bekeken worden of de trainer zich houdt aan de voorgeschreven training. In tweede instantie gaan we (in de loop van dit seizoen) praktijkbegeleiders inzetten die direct feedback geven aan de trainers. We bieden hiermee alle trainers zoveel mogelijk hulp en ondersteuning. De komende weken zal een aantal mensen nog bezig zijn met het invoeren van alle trainingen voor de trainers in onze ‘Hockey Academy’; daarna zal echt elke trainer hier toegang tot hebben.

 

Is er verschil in benadering van de 1e, 2e, 3e of 4eteams?

Wij willen natuurlijk alle kinderen op hun eigen niveau, zoveel als mogelijk plezier en speeltijd geven, maar wij zijn ook een sportclub die ambitie heeft. Dit seizoen zijn we dan ook gestart met het inzetten van coördinerende trainers bij alle teams in de F-E, D-C en B-A-lijn.

Feit is dat we in het meerjarenbeleid hebben staan dat de standaardteams (eerste teams) 1e klasse moeten gaan spelen. Dat vergt een extra inspanning voor de spelers en trainers.

 

Waarom is er verschil in trainingsduur?

We hebben bij MHCV de unieke situatie dat we proberen elk team (vanaf E) twee keer per week een training van minimaal een uur aan te bieden, hier zijn wij als club heel blij mee. MHCV is verantwoordelijk voor 1 training per team per week. Voor de 2e training wordt veldruimte gereserveerd, maar zijn we afhankelijk van de beschikbaarheid van trainers. In het huidige trainingsschema is er voor een aantal teams soms zelfs iets meer ruimte om langer te trainen. Gezien ons prestatieve beleid is er voor gekozen om die teams deze extra ruimte te geven die ook op het hoogste niveau spelen.


Wat is het trainingsbeleid van MHCV?
Wij zijn een sportclub die de balans wil vinden tussen prestatie en recreatie. We realiseren ons dat het ambitieuze beleid soms moeilijk te verenigen is met het recreatieve spel en dat hierdoor teleurstellingen kunnen ontstaan of vrienden en vriendinnen niet meer samen in een team hockeyen. Maar zonder prestatief beleid heb je als hockeyclub geen toekomst.

Hopelijk hebben wij door deze antwoorden meer inzicht gegeven in het beleid rondom de trainingen. Mocht u nog vragen hebben, laat het ons gerust weten.

Michael Deeks

Voorzitter Technische Commissie MHCV

 

[email protected]

 

 

 

Wedstrijdschema

Hoofdsponsor


Vandaag jarig

Liene Essing